Shperndaje në Facebook.

30 vite burg se abortoi fëmijën, mrekullia ndodh Mairën

Nëse nuk e dini, shumë shtete e kanë të ndaluar me ligj abortin e fëmijëve.

Mes tyre është edhe Shqipëria, pavarësisht se në shumë raste mjekët kuptojnë vështirësitë dhe dëshirën e prindërve dhe vendosin të mbushin fletat duke treguar se shtatzënia rrezikon jetën e nënës.

Në El Salvador një grua është dënuar me 30 vite burg në vitin 2003. Mbi të rëndon akuza e vrasjes, për shkak të abortit që i ka bërë fëmijës.

Megjithatë, gjykata supreme ka rishikuar ligjin për abortet dhe ka vendosur që 34-vjeçares t’i falet pjesa tjetër e dënimit duke ka liruar.

Viktima e kësaj ngjarjeje, Maira Verónica Figueroa Marroquín ka shprehur vullnetin e saj për të studiuar për drejtësi dhe për të kuptuar atë çfarë kishte ndodhur me të.

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close