Shperndaje në Facebook.

Fillon hakmarrja e Rusisë, sulme masive në shtëpitë e britanikëve

Rusia është duke shënjestruar miliona laptopë dhe celularë në shtëpitë në Britani në përgatitje për një sulm kibernetik në infrastrukturën kyçe të Britanisë, thonë ekspertët e lartë të sigurisë së vendit.

Ekspertët thanë se në momentin që të fitojnë qasje, agjentët e mbështetur nga Moska mund të mbesin të pazbuluar derisa të vendosin të sulmojnë.

Kjo vie në kohën kur është raportuar se Rusia po përgatitë një sulm masiv kibernetik që ka për shënjestër rrjetin e energjisë, forcave të armatosura dhe shërbimet emergjente, si kundërpërgjigje ndaj sulmeve në Siri.

Qeveria ka kontrolluar mbrojtëset kibernetike për të identifikuar dobësitë të cilat potencialisht mund të lënë bazë për për operacione të ardhshme ofensive, kanë thënë autoritetet e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë në një deklaratë të përbashkët.

Tensionet mes Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë pas sulmeve në Siri.

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close