Shperndaje në Facebook.

Ndihma e parë për të sëmurët nga diabeti: midis dy racioneve hani këto ushqime!

Kontrolli i ushqimit nuk do të thotë që duhet patjetër të rrini të uritur midis dy racioneve.

Diabeti është sëmundje e cila kërkon rregullim të rreptë të ushqimit, por nuk do të thotë që do të duhet të rrini të uritur nëse pa pritur ju shfaqet nevoja për të ngrënëm.

Te të sëmurët nga diabeti 2 organizmi nuk mund ta kontrollojë sheqerin, ndërkaq midis simptomave më të shpeshta janë etja e theksuar, posaçërisht natën, nevoja e urinimit të shpeshtë, lodhja dhe të parët e turbullt.

Megjithatë, kontrolli i ushqimit nuk do të thotë që duhet patjetër të rrini të uritur midis racioneve.

Përkundrazi, zëmra (ushqimi midis dy racioneve) ndonjëherë është e domosdoshme, posaçërisht nëse merrni ilaçe.

Mjekët rekomandojnë që atëherë të hani një pemë, disa galeta orizi ose ndonjë porcion jogurti të mazitur.

Bashkë me cilëndo zëmër të zgjedhur, mund të shtoni edhe pak arra, të cilat janë burim i shkëlqyeshëm i fibrave dhe i mineraleve të dobishme.

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close