Shperndaje në Facebook.

Përse futja e një luge në mbathje mund të shpëtojë jetën e qindra vajzave?

Të jesh një grua në këtë botë gjithnjë e më të dhunshme, dhe veçanërisht në disa vende, bëhet gjithnjë e më e vështirë çdo ditë. Episodet e dhunës, abuzimit dhe të gjitha llojet e ngacmimeve duket se janë bërë rendi i ditës, duke minuar kështu pavarësinë e arritur dhe lirinë e tyre.

Fshehja e një lugë në të brendshme mund të duket e pakuptimtë, por ajo është në fakt një truk i zgjuar që mund të ndihmojë të shpëtohet jeta e mijëra grave të detyruar të durojnë tregtinë e skllevërve dhe tregtinë e seksit.

Çdo ide e vogël apo e madhe është e mirëseardhur për t’u dhënë atyre një hapësirë ​​shtesë sigurie.

Nora Adin, një profesore e re universiteti, dëshiron që ky truk të bëhet i njohur dhe të përhapet në sa më shumë njerëz të jetë e mundur, për të shpëtuar gratë që janë të dënuara me martesa të detyruara apo forma të tjera të shtypjes.

Ndërsa jeni në një aeroport dhe ju duhet të flisni me një agjent të sigurimit larg nga sulmuesi juaj, duke vënë një lugë ose një objekt metalik në mbathjet tuaj para se të kaloni kontrollin e sigurisë, ju shpëton jetën.

Në këtë mënyrë do të aktivizohet detektori metalik në kalimin tuaj dhe një agjent ka shumë të ngjarë të të çojë në një dhomë private për t’ju kontrolluar.

Në këtë mënyrë ju do të jeni të sigurtë nga sulmuesi juaj ose nga ai që ju kërcënon dhe mund t’i raportoni agjentit se çfarë po ndodh dhe të shpëtoheni.

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close